Det vackra vemodet

Vemodet

Den här dagen bjöd på riktigt gråväder. Men har jag planerat en fototripp så är det bara att ge sig ut. På väg till min destination kör jag förbi den här vyn. Läskigt häftiga formationer i isen, skiftningar i gråskala i molnen och regnet spelar upp en bild som jag inte tänker missa. Det här blev dagens bästa bild även om vattenfallet jag var på väg till var både häftigt och storslaget.

Myrmys

Inget kan bli så disigt och dystert som en myr i blötsnö och dimma. Men det är just det som också kan få rätt intetsägande träd att få ett djup och nya dimensioner. Som den här lilla dungen. Jag har varit förbi här många gånger, men det krävdes dimma för att jag skulle få upp ögonen för dessa.
Prova du också att ge dig ut och ta bilder när det är disigt.

Solnedgång i moll

Ibland förväntar man sig en färgsprakande himmel i solnedgången. Så också den här gången. Men på väg ut på fjället smög sig dimman på. Men vad gör det när nya färgpaletter uppenbarar sig då solen bjuder på det där färgfyrverkeriet bakom dimman. Dessa små snöbeströdda fjällgranarna gör sig fint mot den blekgula himlen.

Ledsyn

Här hade jag tänkt mig en läcker solnedgång. Istället blev det en minimalistisk, kall och lugn bild. Det visar också på hur bra det är att de där ledkryssen faktiskt står så tätt som de gör. Den här dagen var det ju ändå bara lite lagom dimma på fjället.

Den livslånga striden

Snacka om livsvilja. Den här tallen har kämpat mot alla tänkbara element. Men trots att både snötyngd och starka vindar format trädet på ett brutalt sätt, står det där. Litet och knubbigt likt en nordisk bonsai.