Köpa bild

jag hänger gärna hemma hos dig

Gillar du någon av mina bilder så mycket att du skulle vilja ha den hängandes på väggen därhemma? Vad roligt, det ska vi ordna!

Här nedanför ser du några exempel på olika materiel man kan trycka bilden på.

Fotopapper

Fotopapper finns i många varianter. Förutom standardpapper som passar bra för en hel del bilder finns också andra spännande produkter. Man kan använda olika typer för att förstärka effekten av en bild. Men det är också så att vissa papper lämpar sig mer för färg, andra för svart/vita bilder. Färgåtergivningen och kontrasten varierar med typ av papper. Likaså finns olika struktur och finish. Allt från grovt matt papper till metallic. Jag hjälper dig att välja rätt.

Svartvitt tryck på matt canvas
Canvas

Canvas känner väl de flesta till. De tryckerier jag använder mig av trycker bara på canvas av hög kvalitet med åldersbeständigt bläck. Jag tycker också det är extremt viktigt att trycket har bra färg- och kontraståtergivning.

Blankt akrylglas

Ett otroligt effektfullt materiel att trycka på. Inte bara att det förhöjer kontrasterna, det ger dessutom bilderna ett otroligt djup också. Det går dessutom att få i flera olika tjocklekar Bilden hängs upp på väggen med en liten distans på baksidan.

Matt akrylglas

Bilden "Nordiskt ljus" tryckt på matt akrylglas. Den matta ytan förhöjer känslan i den här bilden. Men en matt yta kan också vara ett bra alternativ även för bilder med klara , starka färger. Speciellt om bilden ska hänga vid en stark ljuskälla.

Fototapet

På bilden ser du en fototapet som sitter på väggen i yogastudion Mountain Soul på Högfjällshotellet i Sälen. Det är den andra tapeten jag fått äran att leverera till Malins mysiga studio. Jag utgår från väggens mått när jag tar fram ett urval av bilder.

Aluminium

Ett fantastiskt häftigt materiel att trycka på. Man kan välja att låta bli att trycka vita delar av bilden och få fram riktigt coola effekter. Här ser du en bild på en vit dahlia som är tryckt så. Det ger nästan ett 3D uttryck då bilden skiftar i lyster och färg när man går förbi den.

Vad kostar en bild?

Det är inte en helt lätt fråga att svara på då det finns många val när det gäller materiel och storlek. Men förutom materielkostnaden och frakten  tillkommer kostnad för själva bilden.
Här tar jag hänsyn till följande saker när jag sätter pris:

Vad får jag för pengarna?

För mig är det viktigt att bilden trycks på materiel som håller måttet när det gäller färgåtergivning och kontrast. Jag vill också att bilden ska hålla för tidens tand. Därför arbetar jag bara med tryckerier som kan garantera detta och som jobbar specifikt med fotoprint.

PRISEXEMPEL

Akrylglas 2mm dibond

I storleken 63 x 40 cm på 3mm dibond med alurails. Pris: 3600:-

Pappersbild i ram

Standardpapper eller Fine Art papper, passepartout och enklare ram storlek 30 x 40 cm Pris från 800:-

Svartvitt tryck på matt canvas

Canvas på kilram

Matt canvas i storlek 110 x 60 cm på 18mm kilram. Pris: 2500:-