Kontraster

Hallonripplat jakttorn

Nu är jag ingen jägare, men om jag vore det skulle jag absolut kunna tänka mig att sitta på det här passet. Många gånger har jag passerat det här jakttornet, speciellt på höstar och då myrmarken frusit. Här förbi går en skoterled och efter att ha snirklat sig runt taniga myrtallar kommer man fram till öppningen mot myren där tornet står. En plats som andas lugnt, vildmark och bjuder på mäktiga himlar i gryningstimman då solen går upp bakom tornet. Den här morgonen var molnen lite utöver det vanliga. Inte bara med det häftiga ljuset och färgen, utan även virvelformen som gjorde mig lite extra glad.
En halvtimma fick jag på mig av jägarna som inte skjutit fullt under jakten.

Höstfägring

Hösten i Sälen är kort och intensiv. På bara ett par veckor är det över. Men under ett par veckor är naturen vacker och färggrann så att det nästan gör ont. Det här är en bild som är en sammansättning av 5 foton för att få ett panorama. Björkdungar är inget som duggar tätt här i vår del av världen, så jag blev överlycklig av att hitta den här platsen med björkar och ett läckert ljusspel mellan träden.

Tyst som i graven

Storfjällsgraven är en speciell och magisk plats. Bakom den mysiga våffelstugan öppnar sig dalgången som leder ut ur ravinen. Eftermiddagar tidigt på året ligger kvällssolen på fjället och skapar varmt gult ljus mot det svala blå som tidigare erövrat dalen.

Kläppens vidder

Dalgången söderut kräver lite lokalkännedom för att hitta. Kläppenberget vätter mot Kastarbergets branta kant och skapar en vy över dalen som ger mersmak. Ett tillfälligt kalhygge ger chansen att fånga häftiga solnedgångar och stjärnklara bilder i blå timman.
Det är inte lapporten på något sätt, men visst ger dalgången lite sådan feeling.