Nattliv

Ice dream

Ett populärt utflyktsmål i annorlunda tappning. Stensjön vid Lindvallen lockar många besökare den gröna tiden på året. Själv tycker jag det är allra häftigast tidiga höstnätter innan snön faller, men då isen frusit. 

Stilla blå

Blå timman är en makalöst vacker tidpunkt som inträffar två gånger varje dygn. Här i den senare varianten när solen gått ner och det blå tonerna tar över landskapet. Den här disiga kvällen var en intensiv och vacker upplevelse vid sjöarna runt Evertsberg.

Kvällsskidåkning

Kvällsskidåkning betyder oftast alpin åkning i belysta backar. Och det är förstås en härlig aktivitet. Men lugn och ro och stillheten du kan hitta i skymningen i ett längdspår på fjället. Det är en upplevelse som är gränslöst vacker.

Månskenspuls

Likt en pulskurva på ett EKG sträcker sig granarna både över och under vattenlinjen. Ett brustet istäcke på den lilla dammen gör att månstrålarna breder ut sig i ett oväntat mönster. Återigen en bild fångad på väg efter ett genomfört och planerat fototillfälle. När jag såg det här hade jag nästan gett upp dagen och betraktat turen som misslyckad då dimman förstört mina möjligheter att ta den tänkta bilden. Men man ska som bekant inte ge upp i första taget. Diset och gatlyktor på håll gav den här gången ett orange sken som i slutändan nästan blev bronsfärgat.

Stjärnspår

Tänk att det åker tusen och åter tusen människor här varje år under några veckor i februari/mars. Vasaloppet går här vid Versjön och är en fantastiskt vacker plats. Under stjärnorna blir det lite extra allt.

Underneath the universe

”And the stars were shining brightly, just like a million years before, and ewe were feeling very small underneath the universe.”- Eurythmics
Den här slingan hade jag på repeat när den här bilden togs, en mycket kall och klar natt i början av april 2020. Pandemins utbredande gjorde att jag kände mig lite mindre än vanligt där under stjärnorna. Men jag kände mig också lyckligt lottad att bo på en plats med mycket utrymme och frisk luft.

Månlandning

Månskäran ser ut att vilja lägga sig till ro på toppen av Gustavbacken. Och vi går och lägger oss i väntan på en ny dag på fjällets stora lekplats.